Aktuelt

60 digitale hoder vil bli flere

Når teknologer, strateger, forretningsutviklere, tjenestedesignere, samfunnsvitere og økonomer finner løsninger sammen, kan fantastiske ting skje, sier Isabelle Tomren og Yngve Fjell i KPMG Digital, konsulentselskapets nye spydspiss.

Yngve Fjell og Isabelle Tomren i KPMG Digital.

Rådgiverne i KPMG Digital må ikke bare forstå de store endringene i samfunnet. De må utfordre etablerte sannheter og hjelpe virksomheter med å dyrke frem forretningsmodellene og løsningene som gjør dem relevante og attraktive for kundene i morgen, i 2020 og langt inn i fremtiden. Men hvordan klarer de det?

– For å være en endringsagent og pådriver for virksomheters digitale utvikling må du kjenne kunden og skjønne hvordan teknologi kan anvendes på tvers av forretningen. Du må være godt over gjennomsnittet interessert i digitale løsninger og trender. Også må du kunne mye om mangt, altså være en allrounder, men samtidig klare å tilegne deg dybdekunnskap innenfor spesifikke områder og jevnlig fornye deg, forteller Yngve Fjell, Director og leder for området Customer Experience i KPMG Digital.

Alt handler om kunden

KPMG har på rekordtid bygget opp et sterkt rådgivningsmiljø under paraplyen "digital transformasjon". De teller ved starten av 2018 rundt 60 hoder. Men det stopper ikke der. Innen utgangen av året skal avdelingen gå opp minst en størrelse, og da trenger de folk som vil være med på å styrke og videreutvikle satsningen.

– Snakker vi helt overordnet er vårt oppdrag å hjelpe virksomheter med å forstå endringer, se muligheter og sette en ny digital dagsorden som gjør at de er relevante i en tid hvor bransjer og kjøpsatferd forandres raskere enn før, forklarer Yngve.

Yngve kom til KPMG fra Telenor Group og rollen som global direktør for omnikanal. Han er brennende opptatt koblingen mellom kundebehov, brukeropplevelse og digital strategi.

– Folk drukner i informasjon, apper, løsninger og valgmuligheter. Virksomheter som ikke setter kunden i sentrum når de legger sine digitale planer, risikerer å tape markedsandeler og miste relevans, påpeker han.

Et lagspill

KPMG Digital har en spennende bredde i profiler og tjenesteportefølje, fra Yngve Fjells område "Digital Customer Experience" med kundereise og brukeropplevelse, til "Digital Enterprise" som sørger for at IT-arkitektur, styrings- og driftsmodeller speiler forretningsstrategien, "Digital Capabilities" med fokus på digitale plattformer, forretningsapplikasjoner og skyløsninger, og "Digital Operations" hvor det handler om å optimalisere og effektivisere prosesser gjennom robotics og kunstig intelligens, maskinlæring og bruk av data og analyse.

– Det som skiller KPMG fra mange andre aktører i det digitale rådgivningslandskapet, er fokuset på kompetansemangfold og tverrfaglige team i kundeprosjekter. Digitalisering og omstilling berører mange forretningsprosesser og virksomhetsområder. Da trengs det en sammensatt prosjektkompetanse. Se på bredden vår – vi kan bistå i alle ledd, forteller Senior Associate Isabelle Tomren, en av KPMG Digitals eksperter på Microsoft Dynamics. Hun er utdannet siviløkonomi fra Høgskolen i Oslo og Akershus, og har tidligere jobbet i Avant IT.

En helhetlig tilnærming

KPMG Digital jobber ofte side om side med fageksperter i andre deler av virksomheten.

– Ingen bransjer eller forretningsområder er uberørt av digitaliseringen. Derfor har vi en helhetlig tilnærming til 'digital' og setter sammen skreddersydd kompetanse for hvert enkelt oppdrag. Når teknologer, strateger, forretningsutviklere, tjenestedesignere, samfunnsvitere og økonomer finner løsninger sammen, kan fantastiske ting skje, understreker Isabelle og Yngve.

– Også er vi jo også del av et stort og anerkjent globalt digitalt fagmiljø som vi samarbeider mye med. Nå jobber jeg med et tilbud sammen med kollegaer fra KPMG Digital i England. Alt dette gjør at vi lærer mye og har en spennende arbeidshverdag, understreker Isabelle.

Teknologiselskapet KPMG

KPMG er et kompetansehus i stor endring. Selv om mange forbinder selskapet med revisjon, er det rådgivningsmiljøet som de siste årene har stått for mye av veksten. KPMG går inn i 2018 med et sterkt fotavtrykk på områder som cybersikkerhet, gransking, dataetterforskning og teknologiledelse.

– Digital er den nye spydspissen i selskapet – de som skal bane vei og dra et tradisjonsrikt og sterkt KPMG inn fremtiden. Vi må forstå endringer og hva de betyr for våre tjenester og det å være et rådgivningshus, og raskt være på banen med nye metoder og løsninger. Vi er for eksempel helt i front på bruk av data og analyse, forteller Yngve.

– De som søker jobb hos oss må like å være med på å bygge og utvikle, og tørre å stikke hodet frem. Her har du mulighet til å få en jobb med stor påvirkningskraft, i et miljø hvor gode ideer får mye backing, påpeker han.

Bill.mrk.: Nye eventyr

KPMG jakter digitale hoder med ulik kompetanse. Til Customer Experience-teamet søker Yngve Fjell både servicedesignere og eksperter på kundereise og brukeropplevelse, men også folk som har jobbet med digital strategi, digitale kanaler og servicefunksjoner i en virksomhet.

Isabelle Tomren og Microsoft-teamet skal styrkes med ERP- og CRM-prosjektledere med teknisk innsikt og erfaring med endringsledelse og effektiviseringsprosjekter. Her trengs det både økonomer og teknologer med lidenskap for gevinstrealisering gjennom innovativ bruk av IT.

– Vi er en gjeng som har det gøy på jobb, som har lave skuldre og er opptatt av å spille hverandre gode. Også vil vi mye. Vi trenger flere faglig dyktige folk som ønsker å jobbe i et inkluderende og dynamisk miljø. Også er det en fordel om du ikke har høydeskrekk og er glad i take-away på kvelden, fleiper Yngve og Isabelle fra møterommet i 16. etasje i KPMG-huset på Majorstuen.